Yam.
Ja, dat de smaak van de zoete aardappel lekker is blijkt alleen al uit het woord dat ze ervoor gebruiken in de VS. Daar heet de zoete aardappel, of bataat zoals hij ook genoemd wordt, namelijk ‘Yam’. Yam wordt daar traditioneel tijdens Thanksgiving Day gegeten, maar hier in Nederland zie je het ook steeds meer opdoemen. Als friet, gepoft bij de BBQ, óf in combinatie met een geklutst eitje: als taart. Het recept is heel erg eenvoudig en valt ook zeer in de smaak bij de kleintjes onder ons.
Samsung Csc

Boodschappen

20190218 Bataattaart

Recept

  1. Was de zoete aardappel en schil de ui. Snij ze beide in dunne plakjes (in de keukenmachine);
  2. Verwarm een scheut olie in een koekenpan en bak de aardappel en ui aan, ongeveer vijf minuten;
  3. Klop de eieren los in een kommetje en knip de peterselie erboven fijn. Voeg de verbrokkelde feta, kerriepoeder, cayennepeper en peper toe;
  4. Giet het eimengsel in de koekenpan, zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan garen tot het ei gestold is; ongeveer 15 minuten;
  5. Je kunt het ook afbakken in de oven, dan krijgt het een mooi bruin korstje, maar je hebt wel meer afwas;-)
  6. Snij in punten en serveer. Óf neem mee in de broodtrommel als lunch.