Selecteer een pagina

Flensje, crêpe, blini, Pfannkuchen, pancke, of okonomiyaki. Er is bijna geen cultuur denkbaar waar de koek uit de pan niet op de spijskaart pronkt. Wie is er niet groot mee geworden? Daarom hier een pannenkoekje van eigen deeg, bodem én eigen eieren.

Samsung Csc

Boodschappen

20190218 Bananenpannenkoek

Recept

  • Klop in een beslagkom de eieren los, prak erna in die kom met een vork één banaan;
  • Voeg daarna toe: zout, kaneel, bakpoeder, vanille extract, melk en bloem/ meel;
  • Het beslag is vrij dik, dan kun je makkelijk kleine, dikke pannenkoekjes maken, maar als je het beslag dunner wil hebben voeg je extra melk toe;
  • Smelt in een koekenpan een klontje boter en bak alle pannenkoekjes;
  • Snij de andere banaan in plakjes en bak dit ook aan in de boter. Voor de echte lekkerbekken: je kunt hier suiker aan toevoegen en die een beetje laten karamelliseren;
  • Verdeel de banaan over de pannenkoekjes en aanvallen maar!