Selecteer een pagina

Andrea Tegel, oftewel: foodblogger Anniepannie, deelt haar lekkerste recept met ei met ons.

We stellen je graag voor aan de enthousiaste Andrea Tegel (30). Door een veeleisende baan had ze vaak weinig tijd om te bloggen, tot ze na een burn-out twee jaar geleden besloot het roer om te gooien en zich volledig op foodbloggen te storten. Met succes! Inmiddels gaan de bezoekersaantallen ‘through the roof’ en ontwikkelde ze een grotere liefde voor foodbloggen dan ooit. Ontzettend trots op wat ze zelf heeft bereikt deelt ze haar passie en heerlijke kookkunsten maar al te graag met anderen.

Kun je jezelf en je blog kort omschrijven?

“Hoe vreselijk het ook klinkt, Anniepannie.nl is echt mijn kindje. Mijn recepten zijn creatief en altijd kleurrijk. Ik geef groente graag de hoofdrol, wat dat betreft is Yotam Ottolenghi echt een inspiratiebron. Verder vind ik het belangrijk dat de recepten niet te moeilijk zijn om te maken. Koken moet ook een beetje leuk blijven, toch?!’’

Hoe vaak eet je zelf een eitje?

“Jeetje, dat is lastig te zeggen. Laatst had ik een periode dat ik veel experimenteerde met vegan recepten. Dan ben je juist op zoek naar ei-vervangers. Chiazaad enzo, dat werk. Op dit moment ben ik helemaal verzot op de Midden-Oosterse keuken. In die keuken wordt juist weer veel met ei gekookt! Ik wil me ook weer wat meer op het bakken gaan storten, dan gebruik je sowieso vaak ei. Neem nou deze blondies met lavendel en sinaasappel, té lekker!’’

Blondies met sinaasappel, lavendel en amandelen – Anniepannie.nl

Deze blondies met sinaasappel, lavendel en amandelen zijn een ware smaaksensatie. Blondies zijn de witte versie van brownies, met witte chocolade dus!

‘De locals zijn dol op bevruchte kwarteleitjes, nou, mij niet gezien!’

Waar at je je lekkerste eitje ooit?

“In Noord-Vietnam, waar de locals graag ‘hotpot’ eten; een soort fondue van heerlijke bouillon waar je allerlei soorten vlees, groente en schaaldieren in kunt garen. We aten ook een keer een variant waar kwarteleitjes in zaten, heerlijk was dat. Ze hadden zo’n volle smaak! Gelukkig waren het wel onbevruchte kwarteleitjes, want later hoorden we dat de locals ook dol zijn op de bevruchte variant. Mij niet gezien hoor!”

Wat is het lekkerste ei-recept?

“Mijn favoriete ei-recept is met stip shakshuka (spreek uit: ‘sjaksjoeka’). Het is een groentegerecht op basis van tomaat en paprika waar eieren in worden gepocheerd. De eidooier hoort nog vloeibaar te zijn, dat is het lekkerst. Het is een super handig gerecht om restjes mee op te maken! Ik eet het graag met wat platbrood en feta erbij. Smullen!”

Shakshuka uit de tajine – Anniepannie.nl

Wel eens gehoord van Shakshuka? Het is een heerlijk gerecht met gepocheerde eieren in een pittige saus van tomaat en groente. Het fijne aan Shakshuka is dat je het als ontbijt, lunch én diner kunt eten. Handig!

Wat vind je van OERei?

“What’s not to like? Dieren en het milieu staan bij OERei voorop, dat is iets wat ik heel belangrijk vind. Daarnaast is de smaak van producten voor mij als foodie natuurlijk ook nogal essentieel. Ik las dat de kippen van OERei gevoederd worden met Europese granen en insecten uit Brabant, in plaats van soja uit verre landen. Ik ben benieuwd wat dit doet voor de smaak, dus ik ga ze snel eens proberen.”

Wat doe je verder nog voor een duurzame wereld?

“Ik denk dat ik qua boodschappen goed op weg ben omdat ik mijn vlees en eieren biologisch koop. Ook bij vis let ik op duurzaamheid, ik eet het liefst lokale Noordzeevis. Toch denk ik dat er bij mij ook wel wat winst te behalen valt. Ik mag bijvoorbeeld best wat korter douchen.”

Tip: Op 10 oktober houdt Pauline bij een thema-avond over voedselverspilling. Zie haar website voor info.

Website: Anniepannie.nl

Facebook: Anniepannie.nl

Instagram: Anniepannie.nl