Pavlova. Of meringue. Wie houdt er niet van? Dat knapperige buitenkantje opgevolgd door die smeuïge kern. Lekker zoet maar met door dat fruit weer perfect in balans. Jamm.

Tja en nu de meesten van ons de vakantie grotendeels thuis gaat doorbrengen moeten we het daar een beetje gezellig zien te maken. Daar zijn deze mini pavlova’s bij uitstek geschikt voor. Leuk om zelf te maken of met je kinderen en al helemaal leuk om met z’n allen op te eten. We hebben wel een beetje liefde verdiend en liefde gaat immers door de maag!

Daarom: from OERei with pavlove!

Meringue Pavlova

Recept

  • Verwarm de oven voor op 180˚C;
  • Klop de eiwitten met het zout tot het schuim pieken vormt, maar nog niet helemaal stijf is. Doe er dan, al kloppend, de suiker bij en klop tot het glanzend stijf schuim is;

  • Voeg dan toe: azijn, maizena en vanille-extract en spatel het erdoor;

  • Je kunt het mengsels nu in porties verdelen op een met bakpapier beklede bakplaat: met een spuitzak of met een lepel waarmee je rondjes vormt. Zorg dat de rand iets hoger is dan het midden;
  • Zet de meringues in de oven en verlaag de temperatuur naar 150 graden. Bak ze 20 minuten, zet dan de oven uit en laat ze nog een kwartier na garen in de oven;
  • Laat helemaal afkoelen op een rooster en verdeel uiteindelijk de slagroom en fruit erover. Werk af met poedersuiker.

 

Boodschappenlijstje

20200703 Meringue Pavlova