Selecteer een pagina

Hardgekookt of zachtgekookt? Gepocheerd of gebakken? Hoe eet jij je eitje het liefst? Deze OERoude vraag leggen wij voor aan iedereen die van koken én eten houdt. Deze week: Kee Huidekoper.

In het huis van Kee gaan er flink wat eieren doorheen: naast dat ze zelf graag eieren eet, is ook haar oudste dochtertje een “mega eierfreak”. Toch moet ze over deze vraag even nadenken: eieren zijn zo veelzijdig en alles is even lekker. Maar nostalgie blijkt troef en Kee kiest voor het eitje dat ze vroeger op zondag van haar vader kreeg.

“Mijn vader deed helemaal niks in het huishouden, kon ook helemaal niet koken,” vertelt ze. “maar op zondag verzorgde hij het eitje. Hij vroeg dan altijd of ik een eitje in een kopje of in een dopje wilde, en ik was natuurlijk elke zondag vergeten wat het verschil nu was.”

Het is de magie dat je je eigen kopje krijgt.

Je krijgt een soort mini eiersalade – en dat mini is ook meteen de truc.

“Als ik het in het groot maak met precies dezelfde ingredienten, dan is dat ook wel lekker, maar het is niet hetzelfde. Het is de magie dat je je eigen kopje krijgt. Altijd als ik het voor mensen maak vinden ze het geweldig.”

Wil je zelf dit een eitje in een kopje maken? Zie hier het originele recept!