Een handje gekookte spruitjes over? Nog een half pannetje boontjes staan? En wat moet ik nou met die paar takjes kruiden?
Het antwoord is vrij simpel: bij elkaar gooien maar! Zo maak je niet alleen korte metten met de kliekjes uit jouw ijskast, maar tover je ook binnen no time een appetijtelijke snack op tafel. Sausje erbij en je gasten zijn helemaal in hun nopjes. Deze versie is gemaakt van leftover spruitjes, boontjes en dille, maar je kunt er eigenlijk ieder soort groente en/ of kruid voor gebruiken.
Boodschappen
Recept
- Plet alle gekookte groenterestjes in een ruime schaal, knip de dille er boven fijn en voeg de citroenschil toe;
- Snipper de ui en rasp alle restjes kaas die je nog hebt liggen en voeg ook dat toe aan de schaal;
- Voeg de bloem toe;
- Voeg naar smaak toe: peper, paprikapoeder, knoflookpoeder;
- Klop in een kommetjes de eieren los, voeg toe aan de schaal en meng alles goed;
- Verhit in een koekenpan een scheut olie op hoog vuur, zodra het heet is vorm je voorzichtig met twee lepels een hoopje beslag die je in de pan legt;
- Met de deksel op de pan, draai je het vuur naar middelhoog en laat je het 2-3 minuten garen;
- Draai de koekjes om als het ei gestold is en na 2-3 minuten is deze kant ook klaar;
- Als sausje kun je yoghurt mengen met peper, chilipoeder en peterselie. Maar chilisaus past er ook goed bij.
Enjoy!