Selecteer een pagina

OERei behoort tot de drie finalisten van de ABN AMRO Circular Food Award. We moeten nog een weekje geduld hebben en dan weten we of onze duurzame en diervriendelijke eieren zullen winnen.

Tarique Arsiwalla, mede-oprichter van Protix, het bedrijf achter OERei, is blij verheugd met de nominatie: “Wij zijn vereerd met de keuze van de jury en hadden niet verwacht nu al genomineerd te zijn voor zo’n mooie award. OERei is nu te verkrijgen bij de AH XL en via ah.nl, maar onze ambities rijken veel verder. Naast eieren zijn wij nu druk bezig met duurzame zalm en kippenvlees.”

Het geheim van OERei zijn de insecten die de OERkippen eten. Die zorgen voor gezonde – lokaal geproduceerde – eiwitten. Ook voorkomen de insecten dat er soja gevoerd wordt aan kippen en zorgen ze voor bezige en blije kippen. Zo is OERei duurzaam, diervriendelijk en ook nog eens erg smakelijk.

Circulair is de toekomst

Onze wereldbevolking zal in het jaar 2050 oplopen tot 9,5 miljard inwoners. Als we blijven eten en drinken, zoals we dat nu doen, dan redden we het niet met zijn allen. Dus moeten we anders gaan eten en op een andere manier eten gaan produceren. OERei is opgezet vanuit deze duurzame gedachte (en is ook nog eens diervriendelijk) en daarvoor zijn we genomineerd voor de Circular Food Award van ABN AMRO.

“Circulair ondernemen doe je vooral samen”

24 inzendingen en 3 nominaties

Uit de 24 inzendingen koos de vakjury drie genomineerden en een winnaar, die 27 juni bekend wordt gemaakt. De concepten zijn beoordeeld op schaalbaarheid, inspiratie en de mate waarin de circulaire economie in het DNA van de onderneming zit. OERei is een van de drie genomineerden. Wij zijn erg trots om bij het gezelschap van GRO en The Green House benoemd te worden.

Minder verspilling en beter gebruik resttromen

“Deze prijs legt een verbinding tussen foodservice, foodretail en leveranciers,” aldus Rob Morren, Food Sector ABN AMRO. “Circulair ondernemen doe je vooral samen. Wij vinden het belangrijk om bedrijven kennis te laten maken met de meest innovatie concepten om voedselverspilling tegen te gaan en reststromen zinvoller te gebruiken. Het niveau van de inschrijvingen is hoog. Een aantal kan zelfs op mondiale schaal de circulaire economie versnellen.”

OERei is opgericht vanuit de wil om de wereld duurzamer en eerlijker te maken. Minder gesleep met producten over de hele wereld (zoals soja) en beter gebruik van voedselresten staan bij ons centraal. Hier vertellen we precies waarom we zo duurzaam zijn.

Andere genomineerden: GRO en Greenhouse

Achter Utrecht Centraal, aan de Croeselaan, staat The Green House. Een restaurant waar chefs de lekkerste gerechten bereiden van ingrediënten uit eigen urban farm en uit de regio. Bij GRO kweken ze oesterzwam paddenstoelen op koffiedik. Ze hergebruiken een restproduct waar mensen graag van af willen en ‘’Upcycled’’ dit naar iets met meerwaarden.

Op 27 juni zullen Diana Bergsma en Margot Potman (ABN AMRO sector directeuren Food en Retail) de Circular Food Award uitreiken tijdens het Food Service Institute Zomercongres.