Oerei Paashaas

Meneer de paashaas staat te trappelen: nog maar een paar daagjes en hij (of is het een zij?) mag z’n eitjes weer eens in alle hoeken en gaten laten verdwijnen: één groot feest.
Op tafel mag het natuurlijk ook één groot feest worden. En deze lieve, en lekkere, paashaasjes dragen daar zeker aan bij. Ze zijn heel makkelijk te maken, dus een ideale bezigheid samen met de kleintjes.

Boodschappen

20190417 Paashaasjes

Recept

  • Klop in een kommetje, met een vork, het ei los:
  • Bereid de broodmix zoals staat vermeld op de verpakking;
  • Na de eerste keer rijzen verdeel je het deeg in 6 gelijke porties. Neem de eerste portie en houd de andere porties vochtig onder een klamme theedoek;
  • Rol de portie in een slang van ongeveer 30 cm: snijd de slang vervolgens op in 3 delen: 8 cm (hoofd), 2 cm (staart) en 20 cm (lijf);
  • Rol voor het lijf een rondje, de uiteinden plak je aan elkaar met losgeklopt ei;
  • Voor het hoofd vorm je een peer vorm: het dikke gedeelte is het hoofd en het smallere deel de oren. Het hoofd plak je met ei aan het lijfje;
  • Voor de staart rol je een bolletje dat je ook vast maakt aan het lijfje;
  • Alle deeg haasjes leg je op een met bakpapier bekleedde bakplaat;
  • Leg de theedoek erover en laat 45 minuten rijzen bij kamertemperatuur;
  • Verwarm de oven voor op (hetelucht) 200 graden;
  • Plaatst de eieren (rauw) in het midden van de haasjes;
  • Maak alvast een gaatje op de plek voor het oog;
  • Bestrijk alle haasjes helemaal met ei;
  • Bak ze af (ongeveer 20 minuten) en laat ze erna afkoelen;
  • Stop op de plek van het oog een rozijntje en maak een mooie strik om de nek. Klaar!