Selecteer een pagina

Niets is zo lekker als slow-cooking. Vanwege de rust die je er voor neemt wordt het koken bijna meditatief. Maar ook vanwege de smaken die vrij komen doordat de tijd erover heen gaat. Als slow-cooken ergens veel gedaan wordt, dan is het wel in de Indonesische keuken.
‘Telor’ is het Indonesische woord voor ‘ei’ en eieren vindt je vaak terug bij een rijsttafel. Op allerlei manieren: pittig, mild, mét kokosmelk en zonder. Je kunt er eindeloos mee variëren. Dit is een recept dat heel eenvoudig is én niet te pittig, wel zo veilig;-) Maar voor de dare devils onder ons: meer rode pepers toevoegen mag natuurlijk altijd!


Samsung Csc
Boodschappen

20190218 Oertelor

Recept

  1. Kook de eieren tot ze hard zijn: 7 minuten, laat daarna schrikken en pel ze;
  2. Voeg voor de boemboe toe aan de keukenmachine: ui, knoflook, gemberwortel, laospoeder, rode peper, trassi. Vermaal tot het fijn is;
  3. Verhit olie in een pan en voeg de boemboe toe;
  4. Bak even aan en voeg dan de gekneusde stengel citroengras, asam/ azijn, ketjap en een scheutje water toe. Laat 10 minuten doorkoken met de deksel op de pan;
  5. Leg de eieren erin en laat deze ook even mee koken: 10 minuten is voldoende;
  6. Zet het vuur uit, de eieren zijn nu klaar, maar het is ook heel lekker om dit nog een paar uur of een dag te laten intrekken.
  7. Lekker hierbij is rijst met boontjes, maar leftover nasi past er ook heel goed bij.

Makanan enak! Oftewel: smakelijk eten.