Selecteer een pagina

Als je eieren op de juiste manier bewaart, kun je ze zelfs langer bewaren dan de houdbaarheidsdatum. Toch bewaren veel mensen ze op de verkeerde plek. Eieren bewaar je namelijk het langst in de ijskast. In de supermarkt staan eieren buiten de koeling, dus lijkt het logisch om ze thuis ook in de voorraadkast te zetten. Toch is dat niet waar: op het doosje van OERei staat ook dat je de eieren na aankoop het best gekoeld kan bewaren. Hoe zit dat dan?

Eieren kunnen niet goed tegen temperatuurverschillen. Als je een ei in de supermarkt uit de koeling zou halen en een tijdje in een boodschappentas zou zetten, zou er een laagje condens op het ei komen. Hier kan de eierschaal niet goed tegen. Om dit te voorkomen liggen de eieren in de winkel dus gewoon op kamertemperatuur.

Nog een goede tip als je de eitjes uitpakt: leg de eieren met de spitse punt naar beneden. In de eierdoosjes liggen eieren ook altijd ‘ondersteboven”. In de bolle kant zit namelijk een luchtkamer die anders kan beschadigen, waardoor het ei minder lang houdbaar is.