Selecteer een pagina

Als je OEReieren eet, ben je extra goed bezig voor het milieu. De kippen krijgen niet alleen sojavrij kippenvoer, maar het speciale voer zorgt ook voor minder voedselverspilling. Huh?

Voor elk OERei dat je eet, draag je bij aan de strijd tegen voedselverspilling. Dit komt door de insecten die worden ingezet om OEReieren te maken. Deze insecten zijn er supergoed in om reststromen van groente en fruit – voedsel dat eigenlijk verspild zou worden – om te zetten in de gezonde eiwitten en vetten die kippen nodig hebben. Van groente en fruit dat niet meer geschikt is om door mensen te worden gegeten, wordt de perfecte mix gemaakt om de insecten goed te laten groeien.

OERei is trotse stakeholder van de stichting: Samen Tegen Voedselverspilling. In deze stichting komen Nederlandse bedrijven, organisaties, wetenschappers, overheid én consumenten samen in actie om in 2030 voedselverspilling met de helft te verminderen in de gehele voedselketen, van grond tot mond. Met als motto: ‘samen bereiken we minder, minder voedselverspilling!’. Lees hier meer over de stichting.

Stv Logo