Selecteer een pagina

Biologische eieren, vrije-uitloopeieren, maïseieren – je ziet door de bomen bijna het bos niet meer. Toch voegt OERei iets heel belangrijks aan dit lijstje toe: een nieuwe, duurzame eiwitbron in het voer van de kippen én instinctief gedrag.

Misschien heb je het al eerder gehoord: insecten zijn het voedsel van de toekomst. Het kweken van insecten is namelijk hartstikke duurzaam. Er is namelijk veel minder land, water en energie voor nodig. Nu begrijpen wij dat je niet direct een sprinkhanenpizza gaat bakken – Maar wist je dat kippen van nature altijd al insecten aten? Het is dus helemaal niet zo gek om insecten te gebruiken in diervoeding, zo maken we alvast een flinke stap in de goede richting.

De insecten zijn afkomstig van het bedrijf Protix. Protix is een bedrijf in het zuiden van Nederland dat op grote schaal insecten kweekt om een bron van eiwitten voor dieren te verzorgen. Dit bedrijf zag ook een kans in kippenvoer en ontwikkelde daarom OERei. Samen met de boer die, geheel volgens de door OERei gestelde eisen, OEReieren produceert, zorgen we nu voor deze heerlijke eitjes – die nét wat bijzonderder zijn dan andere eieren. De eieren van de toekomst!