Selecteer een pagina

OEReieren zijn duurzaam, omdat onze kippen gegarandeerd verse insecten hebben gegeten. Dit heeft niet alleen voordelen voor de kip, maar ook voor de wereld.

Met OERei zorg je voor minder voedselverspilling. Ja echt! De insecten die gebruikt worden om deze eitjes te produceren worden namelijk grootgebracht op groente- en fruitresten. Deze reststromen zouden eigenlijk weggegooid worden, maar onze insecten zetten ze om in belangrijke eiwitten en vetten, waar de kippen weer heel gelukkig van worden.

Onze kippetjes hebben een witte vacht. We hebben voor dit ras gekozen omdat het een heel duurzaam ras is: het eet van nature minder dan bruine kippen. Er is dus minder voer nodig: wat een hoop druk op de aarde scheelt. Daarnaast legt dit ras ook iets vaker en langer eieren, wat ook weer duurzamer is.

Daarnaast gebruikt OERei kippenvoer waar geen soja in zit. Soja zorgt wereldwijd voor allerlei problemen, vooral voor het milieu. Er wordt oerwoud voor gekapt, de bodem wordt uitgeput en er worden bestrijdingsmiddelen gebruikt die zorgen voor vervuiling. Door te kiezen voor sojavrij voer en lokaal gekweekte insecten zorgen we voor een duurzamer ei. De insecten worden zelfs in Nederland gekweekt, bij het bedrijf Protix in het Noord-Brabantse Dongen.

Ten slotte krijgt de mest van de kippetjes een hele nuttige functie: het wordt op dezelfde boerderij gebruikt als bodemverbeteraar!

Het is niet voor niets dat OERei het PlanetProof keurmerk mag dragen.
Lekker en logisch dus!