OERei voedt haar kippen op met een natuurlijk dieet en houdt rekening met het natuurlijke gedrag van de kip voor de lekkerste eieren. Mariska Schrijer, van food- en reisblog FlyingFoodie deelt haar tips en mooie ervaringen.

De kippen van OERei krijgen precies wat ze nodig hebben: een sojavrij kippenvoer van zaden, granen en insecten. Ze kunnen lekker naar buiten en hun natuurlijk gedrag vertonen. Hartstikke natuurlijk, en verschillende foodbloggers, chefs en egg-sperts zijn dan ook dol op deze eieren. In de komende artikelen vertellen zij hun ervaring en motivatie – en delen ze natuurlijk allerlei leuke tips en recepten!

Mariska Schrijer (32) richtte begin 2015 haar blog Flying Foodie op. Naast haar baan in de IT kookt ze graag. Omdat ze merkte dat ze niet al haar recepten kon onthouden, verzamelde ze deze op een blog. Toen veel mensen om haar recepten of tips gingen vragen, zette ze haar verlegenheid opzij en besloot ze Flying Foodie openbaar te maken en inmiddels is die razendpopulair.

Wat is Flying Foodie?

‘’Flying Foodie is een blog voor iedereen die gek is op eten. Of je nu thuis bent of op reis. Naast koken ben ik namelijk ook gek op reizen. Ik besloot mijn ervaringen en tips te delen. Zo werd Flying Foodie een combinatie van foodblog en een travelblog. Wat betreft de gerechten vind je er een goede variatie tussen vis, vlees en vegetarisch. Sinds kort plaats ik ook weekmenu’s om mensen te motiveren veel verschillende dingen te proberen en gevarieerd te blijven eten.’’

Hoe vaak eet je zelf een eitje?

‘’Minimaal drie keer per week, maar meestal nog vaker. Door de week verwerk ik ze vaak in gerechten, bijvoorbeeld courgettepannenkoeken. In het weekend begin ik mijn dag graag met een gebakken eitje.’’

En die courgettepannenkoekjes waar je het net over had, hoe maak je die?

‘’Ja, die zijn op dit moment echt mijn favoriet. Simpel te maken en vol van smaak. Wat wil een mens nog meer? Op mijn website vind je een recept om ze zelf ook te maken.”

Hartige courgette pannenkoekjes (koolhydraatarm) | Flying Foodie.nl

Maak met deze hartige courgette pannenkoekjes een feest van je maaltijd! Past helemaal binnen een koolhydraatarm en/of glutenvrij dieet, maar daarbuiten zijn ze ook gewoon…

“Eieren zijn de eerste producten waarbij ik op diervriendelijkheid ben gaan letten.”

Waar heb jij het lekkerste eitje gegeten?

‘’Dat was een bijzondere versie van Egg Benedict in Istanbul. In plaats van hollandaisesaus, zat een hartige, gekruide yoghurt bij het gepocheerde eitje. De combinatie verraste me. Ook in Thailand heb ik goede herinneringen aan ei. Dat is daar heel goedkoop, dus als student at ik dat daar veel en leerde ik bijzondere bereidingen kennen, zoals een gefrituurd ei.’’

Voor wie zou je wel eens een eitje willen bakken?

‘’Voor mijn moeder! Vroeger deed ik dat nog wel eens voor het ontbijt, maar ik woon inmiddels niet meer thuis, dus het lijkt me heerlijk binnenkort samen een eitje te eten.’’

Gebruik je de producten van OERei al?

‘’Ik ken het merk wel, vooral via Instagram. Ik ben heel blij dat er een product bestaat waarvan we zeker weten dat het duurzaam is. Eieren zijn de eerste producten waarbij ik op diervriendelijkheid ben gaan letten, omdat het een makkelijk product is om mee te beginnen en je gebruikt het veel. Ik begon me steeds schuldiger te voelen bij het zien van die grote trays met eieren. Dat kan toch niet goed zijn?’’

Wat doe je verder nog voor een duurzame wereld?

‘’Ik eet niet te veel vlees en als ik dat eet, let ik op waar het vandaan komt. Dat heb ik langzaam opgebouwd, want op die manier hou je dat veel langer vol. En ik scheid mijn afval, reis vooral met het OV of met de fiets.

Website: Flying Foodie

Instagram: flyingfoodie.nl

Facebook: FlyingFoodie.nl

OERei is verkrijgbaar bij Albert Heijn , en ook te bestellen via ah.nl.