De kippen van OERei krijgen precies wat ze nodig hebben: een sojavrij kippenvoer van zaden, granen en insecten. Ze kunnen lekker naar buiten en hun natuurlijk gedrag vertonen. Hartstikke natuurlijk, en verschillende foodbloggers, chefs en egg-sperts zijn dan ook dol op deze eieren. In de komende artikelen vertellen zij hun ervaring en motivatie – en delen ze natuurlijk allerlei leuke tips en recepten! Marinka Bil, oprichter van Eet Paleo deelt haar ervaring en bijzondere tips.

Toen Marinka Bil (31) gediagnosticeerd werd met chronische vermoeidheid, zeiden de doktoren dat hier niets aan te doen was. Marinka zelf liet het hier niet bij zitten en ging op zoek naar een manier om zich beter te voelen. Dit vond ze in een voedingspatroon genaamd paleo. Haar ervaringen en recepten besloot ze in 2011 te delen op een blog, omdat ze zelf het idee had dat ze er alleen voor stond, en anderen die hier ook mee worstelen wil helpen. Nu blijft haar blog ‘Eet Paleo’maar groeien. Ze vertelt ons alle ins en outs van deze bijzondere, duurzame levensstijl.

Wat kunnen we vinden op Eet Paleo?

‘’Op mijn blog vind je mijn ervaring en tips over paleo, maar ook leuke en gezonde recepten die uitgaan van de genetische opmaak van de mens. Ofwel: wat jij vanuit de natuur nodig hebt. Hierin neem ik de duurzame mindset mee, omdat ik het belangrijk vind dat je gelukkig bent met wat je eet en ook iets goeds doet voor de wereld.’’

Wat is Paleo?

‘’Paleo is het voedingspatroon van de oude jagers en verzamelaars. Omdat we nu natuurlijk niet meer in de oertijd leven, is de stijl gemoderniseerd. Tegenwoordig houdt het in dat je ingrediënten die sterk bewerkt zijn of uit een fabriek komen vermijdt. Je eet dus vooral groente, fruit, noten, zaden, vlees, vis en natuurlijk ei.’’

“Ik vind het vooral heel gaaf dat de kippen insecten eten. Dat is hun natuurlijke voer en dat sluit dus ook aan bij de paleo-gedachte.”

Hoe vaak eet je een eitje?

‘’Iedere dag. Sinds ik OERei eet is dat alleen maar toegenomen, want deze eieren zijn heerlijk. Eerst haalde we ze van een biologische boerderij, maar sinds we zijn verhuisd is dat te ver weg. OERei komt het meest in de buurt van deze boerderijeieren. Mijn man is er ook gek op, daar bak ik dus graag een eitje voor.’’

Wat is je favoriete ei-recept?

‘’Ik vond het moeilijk kiezen, maar ik denk het Amerikaanse ontbijtgerecht Deli Hash. Ik at het voor het eerst in Austin en heb toen zelf een variant gemaakt die ik misschien nog wel lekkerder vind dan het origineel. Je kunt hem vinden op mijn blog.

Amerikaanse Deli Hash – Paleo, Glutenvrij, Suikervrij, Zuivelvrij

Ontbijt, lunch of diner; deze makkelijke deli hash is echt altijd lekker. In combinatie met draadjesvlees, spek, taro en gebakken eieren. Glutenvrij! Sinds ik in Austin bij Dai Due ben gaan eten, heb ik het regelmatig over dit overheerlijke ontbijt. De Deli Hash, mét bietenketchup. Eenmaal thuis moest ik dat natuurlijk namaken en ik durf te zeggen…. dat mijn variant nog wel wat lekkerder is geworden dan het origineel.

Waarom gebruik je OERei?

‘’Ik vind het vooral heel gaaf dat de kippen insecten eten. Dat is hun natuurlijke voer en dat sluit dus ook aan bij de paleo-gedachte. En ze zijn gewoon te koop bij de Albert Heijn, lekker makkelijk!’’

Wat doe je verder nog voor een duurzame wereld?

‘’Biologisch eten vind ik heel belangrijk. We eten alleen vlees van dieren die alle tijd hebben gehad om op te groeien en waarbij geen antibiotica is gebruikt. We zijn net verhuisd en hebben zo veel mogelijk ecologische materialen gebruikt. Zo hebben we een bamboe vloer en is ons huis geverfd met verf zonder schadelijke stoffen. Ook bij cosmetica valt veel te winnen: hier gebruik ik alleen natuurproducten voor.’’

Website: Eet Paleo

Instagram: eetpaleo

Facebook: EetPaleo

OERei is verkrijgbaar bij Albert Heijn, en ook te bestellen via ah.nl.