Selecteer een pagina

OERei voedt haar kippen op met een natuurlijk dieet en houdt rekening met het natuurlijke gedrag van de kip voor de lekkerste eieren. Anita Bonnema—Bosgraaf van Koken met Anita deelt haar tips en mooie ervaringen.

De kippen van OERei krijgen precies wat ze nodig hebben: kippenvoer van zaden, granen en insecten. Ze kunnen lekker naar buiten en hun natuurlijk gedrag vertonen. Hartstikke natuurlijk, en verschillende foodbloggers, chefs en egg-sperts zijn dan ook dol op deze eieren. In de komende artikelen vertellen zij hun ervaring en motivatie – en delen ze natuurlijk allerlei leuke tips en recepten!

We stellen graag Anita Bonnema-Bosgraaf (32) aan je voor. Door haar werk en opleiding in de horeca is de passie voor eten en koken ontstaan. In de zomer haalt ze alle ingrediënten uit eigen moestuin en eieren van haar eigen kippen. Anderhalf jaar geleden besloot ze haar lekkere recepten te delen met het op haar blog Koken met Anita. Met haar lezers deelt ze graag hoe je van je eigen verse producten heerlijke gerechten maakt.

Kun je jezelf en je blog kort omschrijven?

‘’Als ik iets nieuws ontdek in de keuken deel ik de recepten graag op mijn blog, maar ik deel ook andere food gerelateerde verhalen en artikelen. Veel van mijn ingrediënten komen in de zomer uit eigen tuin. Ik probeer iedere drie dagen een artikel te plaatsen. Vroeger was dit vaker, maar met de pasgeboren baby erbij wordt het lastig om zo veel te blijven plaatsen.’’

Hoe vaak eet je zelf een eitje?

‘’We wonen vrij landelijk en behalve een moestuin houden we ook twintig à dertig kippen. De kippen hebben alle ruimte en leggen iedere dag wel een ei. Ik eet dus bijna iedere dag een eitje, verser kun je ze niet hebben! De overige eieren verkopen we aan de buurt en toeristen die voorbij fietsen, net als pompoenen die we ook zelf kweken. De buren komen regelmatig ook een vers eitje halen. In de winter leggen de kippen geen eieren en komen de eieren van OERei het dichtst in de buurt.’’

Waar at je je lekkerste eitje ooit?

‘’Ja, thuis natuurlijk. De eieren van eigen kippen zijn het lekkerst!’’

Wat is het lekkerste ei-recept?

Met dit warme weer is de Zoete aardappelsalade met groene pesto die ik pas maakte erg lekker. Leuk om op te dienen bij de BBQ, maar ook lekker om gewoon zo te eten, met wat stokbrood en smeersels erbij.’’

“Het kopen van biologische producten vind ik bijna vanzelfsprekend.”

Wat vind je van OERei?

‘’Ik vind het heel belangrijk dat de kippen een goed leven hebben gehad. Bij ons thuis krijgen de dieren ook alle ruimte en goed voedsel. Enige nadeel is dat ze soms de moestuin in kruipen en onze groenten opeten, haha. In de periode dat zij geen eieren leggen, vind ik het belangrijk eieren te kopen van kippen die ook goed behandeld worden. En de eieren van OERei zijn erg lekker!’’

Wat doe je verder nog voor een duurzame wereld?

‘’In onze tuin worden alle producten natuurlijk gekweekt en we gebruiken geen kunstmest of bestrijdingsmiddelen. Als we een bepaald product niet zelf verbouwen krijgen we het ook vaak van buren en als ik het in de winkel koop, let ik erop dat het biologisch is. Maar ik vind dit bijna vanzelf gaan, het is vanzelfsprekend!”

Website: Kokenmetanita.com

Instagram: kokenmetanita

Facebook: Koken met Anita