Selecteer een pagina

OERei voedt haar kippen op met een natuurlijk dieet en houdt rekening met het natuurlijke gedrag van de kip voor de lekkerste eieren. Sanne Blummel deelt op haar Instagram account ‘bonappetit_by_sannelouise’ haar ervaringen en lekkere gerechten.

We stellen graag Sanne Louise Blummel (34) aan je voor. Na een tijdje in het onderwijs te hebben gewerkt, besloot ze na de komst van haar twee kids het roer om te gooien. Ze ontwikkelde een passie voor gezond en duurzaam eten. Ook fotografeert ze graag. Deze twee hobby’s besloot ze te combineren op Instagram om een eigen portfolio op te bouwen, maar na een jaar had ze al bijna 1700 volgers. Met hen deelt ze hoe je gezonde maar simpele maaltijden maakt, die ze prachtig op de foto zet.

Kun je jezelf en je blog kort omschrijven?
“Op mijn account wil ik laten zien dat je maar weinig ervaring of ingrediënten nodig hebt om een lekkere en gezonde maaltijd op tafel te zetten. Iedereen kan gezond eten! Ook duurzaamheid speelt een rol: ik houd rekening met de herkomst van de producten en zorg voor afwisseling in vlees en vegetarisch. Behalve food en recepten, deel ik ook persoonlijke ervaringen. Gezond leven begint bij gelukkig zijn. Zo bespreek ik ook mijn eigen burn-out en hoop ik dat mensen hier iets uit kunnen halen.”

“Kippen horen niet in een hok gestopt te worden, ze moeten kunnen leven’”

Hoe vaak eet je zelf een eitje?
“Heel vaak, bijna dagelijks.”

Wat vind je van OERei?
“Ik vind het heel belangrijk dat de kippen niet op elkaar in een hok gestopt worden, maar echt kunnen leven. Alleen daarom vind ik het al een goed concept. Daarnaast kun je aan de eieren zelf ook proeven dat de kippen een natuurlijk dieet volgen. Ik volg OERei al een tijdje via Instagram en baal nog steeds dat ze alleen verkrijgbaar zijn bij de Albert Heijn XL, want die hebben we niet in Schijndel.”

Waar at je je lekkerste eitje ooit?
“Mijn eigen gebakken eitje, haha! Nee grapje, je kunt heerlijke eieren eten bij het restaurantje in mijn dorp: Schijndel. Daar worden ze perfect en met liefde gebakken.”

Wat is het lekkerste ei-recept?
“Een speltboterham met scrambled eggs en avocado maak ik vaak als ontbijtje. Een lekker en gezond begin van de dag en uiteraard makkelijk om te maken!”

Wat doe je verder nog voor een duurzame wereld?
“Thuis eten we flexitarisch, dus niet altijd vlees. Ook let ik heel goed op voedselverspilling en probeer ik altijd iets te maken met restjes. Dat is ook meteen een leuke uitdaging in de keuken.”