Selecteer een pagina

Een paar dagen terug kregen we wel iets heel leuks in onze handen: een begin-eitje – één van de eerste eitjes die een kip legt. Een heel klein eitje waarmee de kip even oefent voordat het echte werk begint.

De grootte van een ei hangt altijd af van de leeftijd van een kip – tijdens haar leven zal ze beginnen met het leggen van maat S eieren en uiteindelijk maat L of zelfs XL leggen. Maar zo klein als dit eitje leggen ze er maar een paar!

In de winkel zul je ook niet veel eitjes met maat S tegenkomen, omdat consumenten liever wat grotere eieren kopen. De S-eitjes worden gewoon verwerkt in bijvoorbeeld koekjes en cakes – zo hoeven ze toch niet te worden weggegooid.

Voor heel eventjes mocht dit eitje meedoen met de grote jongens. Maar wees niet bang dat je echt zo’n begin-eitje tegenkomt in je doosje OEReieren – onze kippen zijn hartstikke ervaren en weten precies hoe ze de lekkerste (grote) eieren moeten leggen! Daarnaast worden OEReieren ook allemaal met de hand gecontroleerd, zodat jullie alleen de beste exemplaren krijgen. Eieren voor je geld dus!