Selecteer een pagina

OERei gaat op audiëntie. Ja echt, het is heus. (en voor jou er valt ook nog wat te winnen, dus lees snel verder!)

Het is niet zo dat er binnenkort een gebakken OERei op Máxima’s boterhammetje ligt, althans: niet dat wij weten (zou wel leuk zijn trouwens… en lekker…)
Nee: OERei gaat een bezoekje brengen aan het oude huis van de grootmoeder van onze koning, aan paleis Soestdijk!

De mooiste ruimte van het paleis – namelijk de wijnkelder – is helemaal voor het OERei.

De gelegenheid is heel bijzonder. OERei krijgt een eigen ruimte binnen de familietentoonstelling ‘VIND HET UIT! Wereldverbeteraars van eigen bodem’. De tentoonstelling brengt in samenwerking met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in beeld welke vernieuwers Nederland rijk is en wat het ons allemaal heeft gebracht. Denk aan Boyan Slat van Ocean Cleanup, Henk Ovink van Watergezant en astronaut Wubbo Ockels.

OERei vertegenwoordigt de innovaties binnen de sector agricultuur & voeding. Voor het voer van de OERei-kippen is geen soja uit Zuid-Amerika meer nodig, en de insecten uit het kippenvoer zijn gekweekt zijn op fruit- en groenteresten die we anders weg zouden gooien. De diervriendelijkheid en duurzaamheid die dat met zich mee brengt is erg innovatief.

De mooiste ruimte van het paleis – namelijk de wijnkelder – is helemaal voor het OERei. Er staat een levensgroot ei waarop het verhaal van OERei geprojecteerd zal worden. Verder leer je meer over het innovatieve karakter van het OERei.

Naast OERei worden in de kelders van het paleis innovatieve Nederlandse oplossingen voor mondiale uitdagingen uitgelicht aan de hand van uniek beeldmateriaal uit het archief van Beeld en Geluid met commentaar van niemand minder dan Astrid Kersseboom. Vier thema’s waarin Nederland excelleert staan centraal: Watermanagement, Energie & Duurzaamheid, Agricultuur & Voeding en Gezondheid & Levenswetenschappen.

De tentoonstelling VIND HET UIT! Wereldverbeteraars van eigen bodem is vanaf vrijdag 5 oktober te zien bij Paleis Soestdijk.
Ga voor meer informatie over de tentoonstelling naar: www.paleissoestdijk.nl

En last but not least: wij mogen 2 x 2 toegangskaarten weg geven! Wil jij daar kans op maken? Ga dan naar onze Facebook- of Instagrampagina en laat in de comments weten met wie jij mee zou nemen naar Paleis Soestdijk en deze tentoonstelling. Je kunt meedoen tot en ment zondag 7 oktober 2018.