Selecteer een pagina

Ken je dat? Van die mensen die bij het zien van een salade zeggen: “ja, hallo! Ik ben geen konijn!”

Bij een salade met drie blaadjes bladsla kun je je inderdaad een knaagdier wanen, maar wanneer je een salade een beetje bite en body geeft, wordt ‘ie superlekker en is het zelfs dinerwaardig. Een ei helpt daarbij.


Lentesalade 4

Boodschappenlijstje

20200519 Lentesalade

Recept

  • Kook de OEReieren halfzacht (of zoals jij lekker vindt), dat is 3 minuten nadat het water heeft gekookt;
  • Kook de mini asperges 2 minuten;
  • Snij de appel, bosui, witlof en radijsjes in stukjes en doe ze allemaal in een ruime kom;
  • Verknip de dille boven de kom;
  • Voeg toe: 2 el olijfolie, 1 el azijn, peper, zout en een beetje kerriepoeder naar smaak;
  • Alles goed mengen en opdienen met de gepelde en gehalveerde OEReitjes erop.
  • Met brood erbij is het maaltijdsalade, maar je kunt er ook gekookte bulgur of couscous door doen om het vullender te maken.

Geniet!