Er zijn van die gerechten waarbij zelfs de grootste carnivoren heeel eventjes van hun geloof afstappen. Shakshuka is er zo eentje.
Shak, ehh wat? Shakshuka! Dat is een Oosters éénpansgerecht met eieren in de hoofdrol. De eieren worden gegaard in de pittige tomatensaus: een superlekker gerecht als brunch, lunch of diner.
Shakshuka is heel makkelijk om te maken en gluten- en lactosevrij.

Je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten, maar deze versie is zo’n beetje de basis.

Samsung Csc

Boodschappenlijstje Shakshuka

Recept

  • Ontdoe de paprika van zaadlijsten en snij in reepjes;
  • Pel de knoflook en ui en snij fijn;
  • Verhit in een braadpan een ruime scheut olie en voeg de komijn- en paprikapoeder toe;
  • Na twee minuutjes aanbakken voeg je de ui, knoflook, peterselie en paprika toe;
  • Na weer twee minuten voeg je de tomaten en naar smaak chili/ harissa toe;
  • Draai het vuur laag en laat gaar worden in ongeveer 20 minuten;
  • Verwarm de oven voor op 180 graden;
  • Proef het paprikamengsel en breng op smaak;
  • Schep alles erna in een ovenvaste pan/ schaal en maak 4 kuiltjes;
  • Breek de eieren erin en bak af tot het ei de consistentie heeft die jij lekker vindt;
  • Serveer met salade of geroosterd brood. Ook een schep Turkse yoghurt is er lekker bij.
  • Geniet!