Recepten

Eieren zijn heerlijk en je kunt er van alles mee. Ze zijn nog lekkerder als ze ook nog duurzaam en diervriendelijk zijn, zoals OERei. Hier vertellen we je hoe je de lekkerste gerechten maakt, met tips van onze experts.

Koekjes van je kliekjes – voor de Verspillingsvrije week!

Koekjes van je kliekjes – voor de Verspillingsvrije week!

Wist je dat je in één week wel 3 borden met eten en 10 glazen drinken kunt besparen door thuis niets te verspillen? Dat is hoog nodig want momenteel wordt er in Nederland nog 1/4 van het voedsel verspild. Ons voedsel is met veel energie en liefde gemaakt. Het legt een...

From OERei with plavlove

From OERei with plavlove

Pavlova. Of meringue. Wie houdt er niet van? Dat knapperige buitenkantje opgevolgd door die smeuïge kern. Lekker zoet maar met door dat fruit weer perfect in balans. Jamm. Tja en nu de meesten van ons de vakantie grotendeels thuis gaat doorbrengen moeten we het daar...

OERgoede lentesalade

OERgoede lentesalade

Ken je dat? Van die mensen die bij het zien van een salade zeggen: "ja, hallo! Ik ben geen konijn!" Bij een salade met drie blaadjes bladsla kun je je inderdaad een knaagdier wanen, maar wanneer je een salade een beetje bite en body geeft, wordt 'ie superlekker en is...

Oost, west, thuis, best wel lekkere eiersalade

Oost, west, thuis, best wel lekkere eiersalade

Zoals ieder nadeel een voordeel heeft, is dat ook in deze rare tijd het geval. In de tijd dat je anders in de file naar je werk stond en/ of stond te leuten bij het koffie-apparaat, kun je nu zelf eiersalade maken. Van OERei natuurlijk, dan smaakt 'ie t allerbest....

Who needs meat anyway?

Who needs meat anyway?

Er zijn van die gerechten waarbij zelfs de grootste carnivoren heeel eventjes van hun geloof afstappen. Shakshuka is er zo eentje. Shak, ehh wat? Shakshuka! Dat is een Oosters éénpansgerecht met eieren in de hoofdrol. De eieren worden gegaard in de pittige...

OERgoed haasje

OERgoed haasje

Meneer de paashaas staat te trappelen: nog maar een paar daagjes en hij (of is het een zij?) mag z'n eitjes weer eens in alle hoeken en gaten laten verdwijnen: één groot feest. Op tafel mag het natuurlijk ook één groot feest worden. En deze lieve, en lekkere,...

Bataat taartje (kids proof!)

Bataat taartje (kids proof!)

Yam. Ja, dat de smaak van de zoete aardappel lekker is blijkt alleen al uit het woord dat ze ervoor gebruiken in de VS. Daar heet de zoete aardappel, of bataat zoals hij ook genoemd wordt, namelijk 'Yam'. Yam wordt daar traditioneel tijdens Thanksgiving Day gegeten,...

OERtelor: een overzees eitje

OERtelor: een overzees eitje

Niets is zo lekker als slow-cooking. Vanwege de rust die je er voor neemt wordt het koken bijna meditatief. Maar ook vanwege de smaken die vrij komen doordat de tijd erover heen gaat. Als slow-cooken ergens veel gedaan wordt, dan is het wel in de Indonesische keuken....

De betere bananenpannenkoek (en simpel dat het is!)

De betere bananenpannenkoek (en simpel dat het is!)

Flensje, crêpe, blini, Pfannkuchen, pancke, of okonomiyaki. Er is bijna geen cultuur denkbaar waar de koek uit de pan niet op de spijskaart pronkt. Wie is er niet groot mee geworden? Daarom hier een pannenkoekje van eigen deeg, bodem én eigen eieren. Boodschappen...

Kliekjes koekjes

Kliekjes koekjes

Een handje gekookte spruitjes over? Nog een half pannetje boontjes staan? En wat moet ik nou met die paar takjes kruiden? Het antwoord is vrij simpel: bij elkaar gooien maar! Zo maak je niet alleen korte metten met de kliekjes uit jouw ijskast, maar tover je ook...

8 februari: tostidag!

8 februari: tostidag!

En als wij een tosti eten dat is dat natuurlijk een croque madame! Oftewel: een tosti met een ei;-) Benodigdheden: 2 sneetjes brood, mosterd, boter, kaas, 1 OERei, peper en kerriepoeder. Recept Druk een rondje uit de boterham met een uitsteekring of een mesje; Besmeer...

Nasi om te nassen

Nasi om te nassen

Kook jij altijd precies de juiste hoeveelheid rijst? Wie wel.. Gevolg is dat je blijft zitten met een halve pan gekookte rijst. Wat kun je daarmee? Wij hebben een overheerlijk idee: we gaan koken met kliekjes! In Azië wordt nasi gemaakt van restjes eten van de dag...