Denk je aan fastfood, dan denk je aan hamburgers, een frietje oorlog of een pizza shoarma, kortom: aan ongezonde troep.
En dat terwijl er fastfood bestaat dat helemaal zo slecht nog niet is. Namelijk het ei!

Een ei kun je snel thuis of onderweg eten. Een ei is superlekker. Een ei is goedkoop. Een ei bevat weinig calorieën. Én het ei bevat alle belangrijke aminozuren die je lichaam nodig heeft.
Daarnaast is een ei super veelzijdig: zo kun je ‘m bakken, pocheren, roeren of gebruiken als ingrediënt voor pannenkoeken, hartige en zoete taart, souffle en mayonaise.

Maar het ‘fasts’ eet je hem natuurlijk gekookt. En dat doe je zo:

Benodigdheden: een OERei en een pannetje met water.

  1. Neem een pannetje en leg het ei er voorzichtig in;
  2. Giet er koud water bij tot het ei helemaal onderwater staat;
  3. Zet de pan op het vuur en breng aan de kook;
  4. Zodra het water kookt, zet je het vuur uit en klok je 7 minuten;
  5. Hierna laat je de eieren schrikken onder de koude kraan;
  6. Nu is de dooier van je ei aan de buitenkant hard, maar nog lekker smeuïg van binnen.