Foodblogger Kee van Keetenstijd deelt een overheerlEIk recept: springrolls met ei.

Het is me het lente’tje wel zeg. Het is al dagenlang bloedheet, het ene warmterecord na het andere wordt verbroken en tropische hoosbuien zijn ons al lang niet meer vreemd. Als je niet beter wist waren we al lang en breed in de zomer aanbeland, maar niets is minder waar; het is slechts nog maar lente.
Een overheerlijk lenterecept dat zijn naam eer aan doet én past bij het hoge kwik is dat van springrolls. Je kunt ze vullen met alles dat je lekker vindt en al je kliekjes uit de ijskast kun je er in kwijt.
Opgeruimd smaakt lekker!

Recept

Boodschappenlijstje Het Lijkt Wel Zomer Rolls

  1. Klop in een kommetje de eieren los en voeg toe: sojasaus, kerrie- en knoflookpoeder en peper;
  2. verwarm de boter of olie in een koekenpan en giet het eimengsel erbij;
  3. zet het vuur laag, dek af met een deksel en laat garen tot het ei gestold is;
  4. haal dan van het vuur en snij de omelet in reepjes;
  5. meng de mayonaise met de hoeveelheid wasabi die jij aan kunt ;-);
  6. zet een groot, diep bord met heet water klaar;
  7. haal een rijstvel door het water en leg het vel op een snijplank;
  8. smeer het vel in het midden in met een strook saus;
  9. de strook beleg je achtereenvolgens met: sla, komkommer, avocado, wortel en omelet;
  10. zorg ervoor dat je aan de zijkanten minimaal 3 cm vrij houdt;
  11. dan ga je rollen! Wees gerust: oefening baart kunst;
  12. sla de zijkanten naar binnen;
  13. sla de onderkant naar boven, over de vulling;
  14. rol dan de vulling van onder naar boven zodat je hem dicht rolt;
  15. eet ze zo snel mogelijk op, dan zijn ze het lekkerst;
  16. en natuurlijk even dippen in soja- of chilisaus.

Liever een andere vulling? Denk aan: gebakken paddenstoelen, taugé, geraspte biet, doperwten, krab, surimi, garnalen, zalm, ham enzovooooort.

Kee is presentatrice, foodblogger en foodvlogger en bekend van onder meer 24Kitchen.

Kee kookt verrassend, veelzijdig en vegetarisch en is dol op OERei.