Selecteer een pagina

Foodblogger Kee Huidekoper: “hier komen de kleintjes wél voor uit hun wieg.”

Het vreet aan me als mijn kinderen niet eten.
Gepureerd, of niet. Warm of juist lauw. Verborgen groente in de pastasaus. Bedolven onder een laag appelmoes. Of, ja in het uiterste geval, zelfs onder een klodder ketchup. Áls ze maar eten. Pas dan ben ik gelukkig.

Ik weet niet of hierboven ons iemand de scepter zwaait maar het is toch bijna niet toevallig te noemen dat uitgerekend ik; de aan groente verslingerde, foodbloggende, healthy hekelende vertiervega, kinderen heeft die haar religie boycotten. Nee, alleen al bij het naderen van lepeltje nummer 1, halen de dames hun neus op en kijken ze minzaam over mijn schouder naar een grijze stoeptegel die vele malen interessanter blijkt.
1 ding komt altijd door de babyballotage. De wanhoop nab-ei.. Inderdaad: het ei! En wel om de volgende redenen:

  • Het is heel voedzaam. Een ei bevat eiwit, ijzer en vitamine A, B1 en B12;
  • Het mag meerdere keren per week gegeten worden, vooral het eiwit. Zorg er voor de zekerheid voor dat het ei altijd goed gaar is;
  • Het is super veelzijdig omdat je er eindeloos mee kunt variëren. Denk bijvoorbeeld aan de volgende variaties waar die kleintjes maar al te graag hun wieg voor uit komen: hardgekookt ei, roerei, omelet en een gebakken ei.
  • En niet onbelangrijk: dit is allemaal ook nog eens heel erg snel klaar te maken.

Dit recept, is iets minder snel klaar maar heel erg de moeite waard. Maak ze samen met die belhamels en spreek het tweede deel van het woord vooral iets luider uit: groenteTAARTJES.

Recept

Boodschappenlijstje Klein En Fijn

 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden;
  2. smelt de boter in een pannetje;
  3. meng het bakmeel met de kruiden, groenten en feta;
  4. klop de eieren los met de gesmolten boter en giet het daarna door het meelmengsel;
  5. goed mengen tot je een plakkerig mengsel overhoudt;
  6. vet het muffinblik in;
  7. vul ieder muffinbakje voor 3/4 en schuif dan in de oven;
  8. bak ze tot ze gaar en goudbruin zijn: ongeveer 25 minuten.