Selecteer een pagina

Foodblogger Kee van Keetenstijd proeft voor: ei door de koffie…

De dag breekt aan, koffie is gezet, even het pak melk pakken voor een scheutje… Oh nee, de melk is op! No worries: we hebben nog genoeg eieren… Eh wat?
Tja, als je in Vietnam woont is dit de normaalste zaak van de wereld: daar drinken ze namelijk ei door de koffie, oftewel: ‘cà phê trúng’.

Voor de oorsprong daarvan moeten we terug naar de jaren ’40 van de vorige eeuw. Het verhaal gaat dat er toen een barman uit Hanoi een cappuccino moest maken, maar dat de melk op was. Als alternatief nam hij een ei en dat werd een groot succes: niet veel later opende hij zijn eigen zaak waar de eierkoffie een prominente plek op de menukaart kreeg.

Wil jij het zelf ook eens proberen? Meng dan één eigeel met een scheutje gecondenseerde melk, een beetje suiker en een eetlepel koffie. Giet dit mengsel over je kopje koffie en klaar is Kees.

Of het ooit een hype gaat worden hier in het Westen is natuurlijk koffiedik kijken, maar ik zal eerlijk met je zijn: het is niet helemaal mijn cup of.. coffee. Maar hé: smaken verschillen! 😉