Foodblogger Kee van Keetenstijd had eens wat eiwitten over en maakte overheerlijke kokosmakronen, oftewel: Keekosmakronen.

Een overheerlijk koekje, maar ook de perfecte manier om af te komen van eiwitten die je over hebt.

Recept

Boodschappenlijstje Leftoverkokosmakronen

 

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden;
  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier;
  3. Rooster de geraspte kokos in een koekenpan tot het lichtbruin is;
  4. Zorg dat de garde en beslagkom vetvrij zijn, eventueel door ze af te nemen met citroensap;
  5. Doe de eiwitten met citroensap en zout in de kom en klop tot er zachte pieken ontstaan;
  6. Voeg nu geleidelijk de suiker toe;
  7. Klop door tot het eiwit helemaal stijf is;
  8. Spatel dan de kokos er doorheen;
  9. Vorm met 2 lepels hoopjes en leg ze op de bakplaat;
  10. Bak de koekjes ongeveer 13 minuten;
  11. Laat ze afkoelen op de bakplaat;
  12. Eventueel kun je ze versieren met gesmolten pure chocolade.