Foodblogger Kee van Keetenstijd had eens wat eiwitten over en maakte overheerlijke kokosmakronen, oftewel: Keekosmakronen.
Een overheerlijk koekje, maar ook de perfecte manier om af te komen van eiwitten die je over hebt.
Recept
- Verwarm de oven voor op 175 graden;
- Bekleed de bakplaat met bakpapier;
- Rooster de geraspte kokos in een koekenpan tot het lichtbruin is;
- Zorg dat de garde en beslagkom vetvrij zijn, eventueel door ze af te nemen met citroensap;
- Doe de eiwitten met citroensap en zout in de kom en klop tot er zachte pieken ontstaan;
- Voeg nu geleidelijk de suiker toe;
- Klop door tot het eiwit helemaal stijf is;
- Spatel dan de kokos er doorheen;
- Vorm met 2 lepels hoopjes en leg ze op de bakplaat;
- Bak de koekjes ongeveer 13 minuten;
- Laat ze afkoelen op de bakplaat;
- Eventueel kun je ze versieren met gesmolten pure chocolade.