Deze pannenkoeken zijn leuk en supermakkelijk om te maken.
Zin in een stevig, gezond ontbijtje? Een lekker toetje of een traktatie voor de kids? Denk dan eens aan havermoutpannenkoekjes. Supermakkelijk om te maken. Maar pas op! Voor je het weet eet je vingers erbij op…
Recept
- Je kunt de havermout vermalen in de keukenmachine tot meel, maar je kunt het ook ongemalen gebruiken: je krijgt dan grovere pannenkoeken;
- Klop het ei los en meng er de rest van de ingrediënten door;
- Bepaal met de melk hoe dik je het beslag wilt hebben;
- Smelt een klont roomboter in een koekenpan;
- Zodra de luchtbellen verdwenen zijn, schep je er een soeplepel beslag in;
- Bak de ene kant tot de pannenkoek los komt van de pan;
- Draai hem dan om en bak de andere kant;
- Als je wil kun je nu de kaas toevoegen, dek dan de pan af met een deksel;
- Als de kaas gesmolten is en de koekenpan weer los komt van de pan, is ‘ie klaar!
Smullen maar.