Hou je van croissants? En zeg je geen nee tegen een portie sushi? Dan zal het volgens menig trendwatcher niet lang meer duren voor de ‘croissushi ‘op jouw ontbijttafel verschijnt.

Ja, je begrijpt het goed: de ‘croissushi’ is dat Franse, krokante roomboterbladerdeegje, maar dan gevuld met nori, wasabi, gember en zalm, een sushirol dus. De ‘croissushi’s’ zijn een bedenksel van een bakker uit San Fransisco, het is dé ontbijttrend van dit jaar en ze gaan daar als zoete broodjes over de toonbank.

Ben je meer van het conservatievere soort als het op ontbijten aankomt? Dan deins je vast niet terug voor een eenvoudig maar overheerlijk spiegelei!

Recept

Benodigdheden: OEReieren, roomboter om in te bakken, kruiden die jij lekker vindt.

  1. Laat een grote klont roomboter smelten in een koekenpan op middelhoog vuur;
  2. Als je luchtbellen weg zijn breek je het ei boven de pan;
  3. Voeg naar hartenlust kruiden toe, zoals: een snuf (gerookt) paprika- en kerriepoeder, peper en zout;
  4. Je spiegelei is klaar als de dooier de consistentie heeft die jij het lekkerst vindt.