Pocheren kun je leren. Ook jij. Aldus foodblogger Kee van Keetenstijd.
Er zijn van die recepten die te kampen hebben met een nogal moeilijk imagootje. Het gepocheerde ei is er zo een. En dat terwijl het helemaal niet moeilijk is, je hoeft er heus geen topkok voor te zijn. Mits je je houdt aan een paar regels. En die luiden als volgt:
- Gebruik altijd kakelverse eieren. Pak dus in de supermarkt het aller-achterste doosje uit het schap;
- Gebruik een diepe pan, zodat er een grote hoeveelheid water in kan;
- Azijn toevoegen is niet nodig: daar gaat het ei naar smaken.
Dan ga je als volgt te werk:
- Breng het water aan de kook, zodra het kookt, zet je het vuur laag;
- Giet het ei in een kommetje;
- Roer met een lepel een kolk in het water;
- Giet het ei midden in de kolk;
- Zet de timer op 3 minuten voor een zacht ei;
- Haal het ei met een spatel uit het water;
- Zie je wel dat je het kan!
Zal ik het even voordoen? Zie dan hier mijn vlog:
Kee is presentatrice, foodblogger en foodvlogger en bekend van onder meer 24Kitchen.
Kee kookt verrassend, veelzijdig en vegetarisch en is dol op OERei.