Selecteer een pagina

Je hebt haar naam misschien al af en toe langs zien komen (en haar grapjes kun je ook niet missen): Kee Huidekoper, bekend van haar blog Keetenstijd en 24Kitchen, deelt regelmatig haar leven en recepten op deze website. Ze is toevallig namelijk heel erg fan van OERei!

“Een ei is sowieso al een heel mooi product,” zegt ze daarover. “Het is superveelzijdig, voedzaam en lekker. Je kunt bijna iedereen, jong of oud, blij maken met een eitje. Maar dat OERei ook voor dieren en voor de aarde goed is – dat maakt het een heel bijzonder product.”

Kee kun je kennen van Goede Tijden, Slechte Tijden, de Food Truck Challenge op 24Kitchen of van haar blog Keetenstijd, waar ze haar kookstijl omschrijft als verrassend, veelzijdig en vegetarisch.

“Één van mijn missies in het leven is mensen laten genieten van eten waarbij ze er achteraf achterkomen dat er helemaal geen vlees in zat. Dat het gewoon lekker was. Daarnaast kook ik ook veel met het seizoen mee – anders is het bijna te moeilijk om te verzinnen wat je gaat koken. Er is zo veel eten en ik vind alles lekker!”

Je kunt dingen die misschien logisch zijn aan de man proberen te brengen, maar als ze dan niet lekker zijn – tja, eerlijk is eerlijk, het moet wel een beetje smaken anders heeft niemand er zin in.

Lekker eten met oog voor de natuur, dat past natuurlijk perfect bij OERei, en volgens Kee is dat ook de unieke combinatie:

“Duurzaamheid vind ik sowieso belangrijk: ik denk altijd aan DuurSamen. Je moet met elkaar werken aan iets voor de volgende generatie, en voor dieren en de wereld. Je moet het toch een beetje gezellig met elkaar houden. Waarom zouden we halve oerwouden kappen voor soja en dat dan ook nog eens gaan verschepen om aan onze kippen te voeren? Dat klinkt niet logisch. Dat een kip insecten eet gaat honderden jaren terug, dus logischer kan eigenlijk niet.

“Maar je kunt dingen die misschien logisch zijn aan de man proberen te brengen, maar als ze dan niet lekker zijn – tja, eerlijk is eerlijk, het moet wel een beetje smaken anders heeft niemand er zin in. Lekker én logisch is voor mij dus een soort unieke combinatie.”

Daarom maakt Kee graag de lekkerste gerechten voor jullie klaar: met oog voor het seizoen, voor de wereld en voor dierenwelzijn, maar vooral heel erg lekker!