Selecteer een pagina

Hardgekookt of zachtgekookt? Gepocheerd of gebakken? Hoe eet jij je eitje het liefst? Deze OERoude vraag leggen wij voor aan iedereen die van koken én eten houdt. Deze week: Nicolás Castagno.

Een stukje Scandinavië, gewoon in Amsterdam. Dat wil Nicolás Castagno van de Scandinavian Embassy bereiken. “In Scandinavië is het veel normaler om met de natuur samen te leven, alleen te eten wat er in de buurt te krijgen is en alleen in het seizoen dat het het beste is.” Nicola won in 2013 een prestigieuze prijs: hij mocht zich de beste Zweedse koffiebrouwer noemen. Maar hij heeft ook een master behaald in duurzaam ondernemen en wil nu de Scandinavische eetcultuur overbrengen naar Nederland.

Maar heeft Scandinavië ook nog typische eiergerechten? Nicolás lacht er om. “Scandinavische kinderen doen Kalles Kaviar op hun gekookte ei: een mengsel van kabeljauwkaviaar, suiker en kruiden. Zout en een beetje zoet. Dat zul je verder nergens zien, denk ik.” Maar zelf eet Nicolás zijn eieren het liefst gepocheerd. “Vijf minuutjes, niet langer. Perfect gaar met een mooie zachte dooier.”

De kaart van Scandinavian Embassy laat dit ook zien: simpele, pure ingrediënten, met een grote rol weggelegd voor gepocheerde eieren. Zelf proeven waar Nicolás het over heeft? Je kunt elke dag bij Scandinavian Embassy terecht voor een heerlijke lunch.