Selecteer een pagina

Viervoudig Olympiër, Churandy Martina, heeft als top-atleet de beste bronnen van eiwitten nodig voor zijn herstel. Zijn lievelingsrecept? De scrambled eggs van zijn oma.

Lekker en logisch. Dat is onze belofte bij OERei. Wij hebben Churandy Martina een doosje OEReieren gestuurd om te kijken wat de snelste man van Nederland vindt van onze bijzondere eieren. Hij is er zelf mee gaan kokkerellen.

Churandy Martina is opgegroeid op de Curaçao. Hij is in 2004, 2008, 2012 en 2016 naar de Olympische Spelen geweest en stond elke keer in de finale. Ook is hij in 2012 en 2016 Europees Kampioen geworden. Vandaag start hij op de FBK Games in Hengelo.

Hij woont op Papendal en meestal koken de koks daar voor hem, zij houden rekening met zijn dieet. Twee keer in de week kookt hij zelf. Eieren staan eigenlijk altijd op het menu.

“Ik ben een echte ei liefhebber. Ik heb een lievelingsrecept. De scrambled eggs van mijn oma. Toen ik heel klein was heb ik van mijn oma geleerd hoe ik haar scrambled eggs moet maken.”

“Hier komen mijn superkrachten ook vandaan dus het recept blijft nog even geheim. Misschien deel ik oma’s recept nog als mijn topsport carrière achter de rug is. Ik ga weer trainen!”

Love you oma