Wat is OERei?

Het beste ei

OERei is het beste ei omdat onze kippetjes gevoerd worden met hun OERdieet: insecten. Die eten ze in de natuur ook, dus da’s wel zo logisch.
Dat maakt het OERei goed voor de kip, de wereld, de boer en voor jou!

 

Goed voor de kip:

Oerei Icoon Lekkerscharelen DefDe kip is van nature geen vegetariër, dat heeft de mens van haar gemaakt. In de vrije natuur is ze het liefst de hele dag op zoek naar insectjes. Die vindt ze lekker, maar het zorgt er ook voor dat ze zich niet verveelt. Onze kippetjes krijgen, naast granen en zaden, meerdere keren per dag levende insectjes in de stal gestrooid. Dit zorgt ervoor dat ze een uitgebalanceerd dieet voorgeschoteld krijgt én dat ze geen tijd heeft voor verveling en het pikken van buurvrouw kip.

Wil je meer weten over ons OERdieet, lees dan hier verder.

 

Goed voor de wereld:

  1. Oerei Icoon Duurzaam DefDe insecten die we onze kippen voeren kweken we zelf, in Brabant. We voeden de insecten fruit- en groenteresten die anders weg gegooid worden. Met OERei gaan we dus voedselverspilling tegen.
  2. Daarnaast gebruiken we in het voer geen soja uit Zuid-Amerika wat bij vrijwel alle andere eiermerken wel gebeurd, dat betekent dat we veel minder voedselkilometers maken én dat we niet mee werken aan de grootschalige boskap en uitbuiting van boeren die gepaard gaan met het verbouwen van soja.
  3. Oerei Icoon Duurzaam DefDe insecten die we onze kippen voeren kweken we zelf, in Brabant. We voeden de insecten fruit- en groenteresten die anders weg gegooid worden. Met OERei gaan we dus voedselverspilling tegen.
  4. OEReieren zijn witte eieren. Dit omdat witte eieren duurzamer zijn dan bruine eieren. De kleur wordt bepaald door het ras van de kip en de witte kip is iets kleiner en heeft minder voer nodig: dus duurzamer!
    Een wit ei is even gezond, lekker en stevig als een bruin ei.
    Leuk weetje: witte eieren pellen makkelijker dan bruine. Kijk, da’s dan wel weer een fEIn meevallertje;-)
  5. Maar dat is nog niet alles: onze kippetjes lopen op niet zomaar een boerderij, ze scharrelen op de boerderij van de toekomst! De boerderij is klimaatneutraal en door een ingenieus prismasysteem is er in de uitloop altijd, overal daglicht wanneer de zon schijnt. In de zomer dus ietsje meer dan in de winter. Maar zo gaan de kippetjes dus ook mee met de seizoenen: precies zoals in de natuur.

Dat maakt het OERei een ei met een lage footprint.
(wil je meer weten over ons standpunt over het voedselsysteem, kijk dan hier)

 

Goed voor de boer:

Op onze boerderij vindt het grootse gedeelte van het proces plaats: de kuikentjes worden er geboren, groeien er op, leggen daar hun eieren en de eieren worden ook daar ingepakt. Door deze korte keten, maken we weinig kilometers en blijft er een eerlijke prijs voor de boer over

 

Goed voor jou:

Omdat we ervoor zorgen dat de keten zo kort mogelijk is, liggen de eieren kakelvers in de schappen.

Een ei met een lage footprint, van een kip die een goed leven heeft, lekker heeft gegeten en dat ook nog eens kakelvers: da’s lekker en logisch!

 

Meer leesvoer

Leesvoer

Bataat taartje (kids proof!)

Bataat taartje (kids proof!)

Yam. Ja, dat de smaak van de zoete aardappel lekker is blijkt alleen al uit het woord dat ze ervoor gebruiken in de VS. Daar heet de zoete aardappel, of bataat zoals hij ook genoemd wordt, namelijk 'Yam'. Yam wordt daar traditioneel tijdens Thanksgiving Day gegeten,...

OERtelor: een overzees eitje

OERtelor: een overzees eitje

Niets is zo lekker als slow-cooking. Vanwege de rust die je er voor neemt wordt het koken bijna meditatief. Maar ook vanwege de smaken die vrij komen doordat de tijd erover heen gaat. Als slow-cooken ergens veel gedaan wordt, dan is het wel in de Indonesische keuken....

De betere bananenpannenkoek (en simpel dat het is!)

De betere bananenpannenkoek (en simpel dat het is!)

Flensje, crêpe, blini, Pfannkuchen, pancke, of okonomiyaki. Er is bijna geen cultuur denkbaar waar de koek uit de pan niet op de spijskaart pronkt. Wie is er niet groot mee geworden? Daarom hier een pannenkoekje van eigen deeg, bodem én eigen eieren. Boodschappen...

Kliekjes koekjes

Kliekjes koekjes

Een handje gekookte spruitjes over? Nog een half pannetje boontjes staan? En wat moet ik nou met die paar takjes kruiden? Het antwoord is vrij simpel: bij elkaar gooien maar! Zo maak je niet alleen korte metten met de kliekjes uit jouw ijskast, maar tover je ook...

8 februari: tostidag!

8 februari: tostidag!

En als wij een tosti eten dat is dat natuurlijk een croque madame! Oftewel: een tosti met een ei;-) Benodigdheden: 2 sneetjes brood, mosterd, boter, kaas, 1 OERei, peper en kerriepoeder. Recept Druk een rondje uit de boterham met een uitsteekring of een mesje; Besmeer...