Recepten

Eieren zijn heerlijk en je kunt er van alles mee. Ze zijn nog lekkerder als ze ook nog duurzaam en diervriendelijk zijn, zoals OERei. Hier vertellen we je hoe je de lekkerste gerechten maakt, met tips van onze experts.

Zin in een gratis OERei ontbijt?

De decembermaand is cadeaumaand en daar doet OERei vrolijk aan mee! OERei doet niets liever dan het blij maken van mens, dier en milieu dus daarom pakken we het deze feestmaand groots aan. Als je voor het eierschap van Albert Heijn hebt staan struinen dan ben je het...

United colors of herfst

Als er toch één ding is dat de herfst zo ontzettend fijn maakt, dan zijn het wel alle mooie kleuren buiten. Wanneer je buiten loopt en naar een boom vol met kleurrijke bladeren kijkt, dan word je toch helemaal warm van binnen? Dat komt dan weer goed van pas bij die...

Sachertorte met oerei

Anne vond het tijd om de Sachertorte van Rutger Bakt met OERei te maken. Ze legt op eigen wijze uit hoe je deze heerlijke taart maakt. Eerder bakten we al met Anne, de culinaire medewerker onderzoek en ontwikkeling bij Protix. Nu gaan we aan de slag met haar favoriete...

Andere koek

Eten weggooien is zonde. Een oplossing is broodnodig! Voedsel maken om het vervolgens weer weg te gooien. Wie vindt dat nou niet erg? Toch verspillen Nederlandse huishoudens gemiddeld 41 kilo eten per persoon per jaar. Daarin is een hoofdrol weggelegd voor brood, het...

Mayonaise van leftover eidooier

Weggooien is zonde, dus dan maar overal een klodder home-made mayo op. Wel zo duurzaam. Kee van Keetenstijd laat zien hoe. Zelfgemaakte mayonaise kampt met een imago probleem. Menigeen denk namelijk dat het onmogelijk zelf te maken is. Daarom snellen we liever naar de...

Eieren eten met de snelste man van europa: churandy martina

Koken met Churandy betekent luisteren naar mooie verhalen over sport en lekker en gezond eten. Daar horen elke dag eieren bij. Churandy is geboren op Curaçao en verblijft geregeld op Papendal, in een huis met andere atleten. Eten, sporten en rusten staan centraal in...

Miljuschka’s zomertip: breakfast taco’s met oerei

Queen of food Miljuschka dook voor ons de keuken in. Afgelopen week is Miljuschka Witzenhausen, bekend van kookzender 24Kitchen en RTL Boulevard, speciaal voor OERei de keuken in gedoken. Met de vraag haar favoriete eierrecept te maken, toverde ze dit zomerse,...

Kokosmakronen van leftover eiwit

Foodblogger Kee van Keetenstijd had eens wat eiwitten over en maakte overheerlijke kokosmakronen, oftewel: Keekosmakronen. Een overheerlijk koekje, maar ook de perfecte manier om af te komen van eiwitten die je over hebt. Recept   Verwarm de oven voor op 175 graden;...

5 toprecepten voor oerei als gezonde snack

Hoe eten BN-ers, YouTubers en foodies hun ei het liefst? Wij zetten 5 makkelijke en gezonde recepten op een rij. 1. Gekookt OERei academy: eieren koken - OERei Het is een ei-ssentieel onderdeel van het weekend: een lekker gekookt eitje. OERei Academy legt uit hoe je...

Eggsperiment: gepekelde eidooier

Tijdens de Gouden Eeuw van de VOC was dit de manier om voeding te conserveren. Wij testen deze OERoude techniek. Opzouten! Nee, ik heb het niet tegen jou. Maar over mijn eggsperiment. Ik heb namelijk eidooiers laten opzouten: dat wil zeggen voor een paar dagen laten...

Klein en fijn.

Foodblogger Kee Huidekoper: "hier komen de kleintjes wél voor uit hun wieg." Het vreet aan me als mijn kinderen niet eten. Gepureerd, of niet. Warm of juist lauw. Verborgen groente in de pastasaus. Bedolven onder een laag appelmoes. Of, ja in het uiterste geval, zelfs...

Heel oerei bakt met anne

Een eitje bakken kan iedereen, maar bakken met een ei is een kunst! Anne Jacobs bakt het liefst elke zondag wat lekkers. Bijzonder ei Je kunt niet dag in, dag uit met insecten werken en dan níet enthousiast worden van OEReieren. Als medewerker onderzoek en...