Selecteer een pagina

Kook jij altijd precies de juiste hoeveelheid rijst? Wie wel..
Gevolg is dat je blijft zitten met een halve pan gekookte rijst. Wat kun je daarmee? Wij hebben een overheerlijk idee: we gaan koken met kliekjes!

In Azië wordt nasi gemaakt van restjes eten van de dag ervoor en dat is precies wat jij ook kunt doen. Naast de koude kliekjes rijst kun je er ook je restjes groenten mee weg werken. En lékker dat het is!

Samsung Csc

Recept

Boodschappenlijstje Nasi

  1. Pel de ui en knoflook en snij fijn;
  2. Snij alle groenten die je er in wilt verwerken fijn;
  3. Giet 2 el arachideolie in een wok/ ruime pan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook even aan;
  4. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en bak dat ook aan;
  5. Voeg dan de harde groentes toe, zet het vuur laag en laat het garen met de deksel op de pan;
  6. Als de wortel gaar is zet je het vuur weer hoog en voeg je de rijst toe;
  7. Bak op tot het warm is en voeg sambal/ peper en/ of ketjap naar smaak toe;
  8. Je kunt ervoor kiezen geklopte eieren mee te bakken of een spiegelei apart te bakken;
  9. Voeg ten slotte de zachte groentes toe als: taugé/ doperwten mee;
  10. Vermaal voor de pindasaus de pinda’s fijn in de keukenmachine. Om te verdunnen voeg je arachideolie toe en voor de smaak sambal en/ of zout en peper. Allemaal zo veel je lekker vindt.

Geniet ervan!