Recepten

Eieren zijn heerlijk en je kunt er van alles mee. Ze zijn nog lekkerder als ze ook nog duurzaam en diervriendelijk zijn, zoals OERei. Hier vertellen we je hoe je de lekkerste gerechten maakt, met tips van onze experts.

Het-lijkt-wel-zomer-rolls

Foodblogger Kee van Keetenstijd deelt een overheerlEIk recept: springrolls met ei. Het is me het lente'tje wel zeg. Het is al dagenlang bloedheet, het ene warmterecord na het andere wordt verbroken en tropische hoosbuien zijn ons al lang niet meer vreemd. Als je niet...

To pocheer or not to pocheer

Pocheren kun je leren. Ook jij. Aldus foodblogger Kee van Keetenstijd. Er zijn van die recepten die te kampen hebben met een nogal moeilijk imagootje. Het gepocheerde ei is er zo een. En dat terwijl het helemaal niet moeilijk is, je hoeft er heus geen topkok voor te...

Oerei academy: eieren koken

Het is een ei-ssentieel onderdeel van het weekend: een lekker gekookt eitje. OERei Academy legt uit hoe je het beste gekookte ei klaarmaakt, om je ochtend goed mee te beginnen. Hardgekookt of zachtgekookt: met deze how-to kook jij ze altijd perfect! HET BESTE GEKOOKTE...

Trendy eitje

Durf jij het aan: ei door de yoghurt? Foodblogger Kee van Keetenstijd neemt de proef op de som. “Zeg, wil jij door je bakje yoghurt ook een lekker…. Ei?” Hmm.. dat klinkt misschien ietwat onsmakelijk, maar toch is dat dé ontbijttrend van dit moment. Het heet ‘çilbir’...

Goed fastfood

Denk je aan fastfood, dan denk je aan hamburgers, een frietje oorlog of een pizza shoarma, kortom: aan ongezonde troep. En dat terwijl er fastfood bestaat dat helemaal zo slecht nog niet is. Namelijk het ei! Een ei kun je snel thuis of onderweg eten. Een ei is...

De rest kan stikken

Vroeger, toen er nog guldens waren en toen Twix nog Raider heette, stond er geen tenminste-houdbaar-tot-datum op verpakkingen. Toen stak je gewoon je neus ergens in, haalde je diep adem en besloot je reukorgaan of je het in je mond stak of niet. Nu op elke appel en...

Draaireu als ontbijt

Zin in ontbijt maar heb je alleen oud brood in huis? Met een ei tover je alsnog een feestelijk ochtendmaal op tafel. Namelijk met wentelteefjes! Lekker, maar waarom heten die dingen eigenlijk zo? Het eerste deel van het woord spreekt redelijk voor zich: het oude brood...

Ontbeit

Hou je van croissants? En zeg je geen nee tegen een portie sushi? Dan zal het volgens menig trendwatcher niet lang meer duren voor de ‘croissushi ‘op jouw ontbijttafel verschijnt. Ja, je begrijpt het goed: de ‘croissushi’ is dat Franse, krokante roomboterbladerdeegje,...

Koffei verkeerd

Foodblogger Kee van Keetenstijd proeft voor: ei door de koffie... De dag breekt aan, koffie is gezet, even het pak melk pakken voor een scheutje… Oh nee, de melk is op! No worries: we hebben nog genoeg eieren... Eh wat? Tja, als je in Vietnam woont is dit de...