Recepten

Eieren zijn heerlijk en je kunt er van alles mee. Ze zijn nog lekkerder als ze ook nog duurzaam en diervriendelijk zijn, zoals OERei. Hier vertellen we je hoe je de lekkerste gerechten maakt, met tips van onze experts.

Miljuschka’s zomertip: breakfast taco’s met oerei

Queen of food Miljuschka dook voor ons de keuken in. Afgelopen week is Miljuschka Witzenhausen, bekend van kookzender 24Kitchen en RTL Boulevard, speciaal voor OERei de keuken in gedoken. Met de vraag haar favoriete eierrecept te maken, toverde ze dit zomerse,...

Kokosmakronen van leftover eiwit

Foodblogger Kee van Keetenstijd had eens wat eiwitten over en maakte overheerlijke kokosmakronen, oftewel: Keekosmakronen. Een overheerlijk koekje, maar ook de perfecte manier om af te komen van eiwitten die je over hebt. Recept   Verwarm de oven voor op 175...

5 toprecepten voor oerei als gezonde snack

Hoe eten BN-ers, YouTubers en foodies hun ei het liefst? Wij zetten 5 makkelijke en gezonde recepten op een rij. 1. Gekookt OERei academy: eieren koken - OERei Het is een ei-ssentieel onderdeel van het weekend: een lekker gekookt eitje. OERei Academy legt uit hoe je...

Eggsperiment: gepekelde eidooier

Tijdens de Gouden Eeuw van de VOC was dit de manier om voeding te conserveren. Wij testen deze OERoude techniek. Opzouten! Nee, ik heb het niet tegen jou. Maar over mijn eggsperiment. Ik heb namelijk eidooiers laten opzouten: dat wil zeggen voor een paar dagen laten...

Klein en fijn.

Foodblogger Kee Huidekoper: "hier komen de kleintjes wél voor uit hun wieg." Het vreet aan me als mijn kinderen niet eten. Gepureerd, of niet. Warm of juist lauw. Verborgen groente in de pastasaus. Bedolven onder een laag appelmoes. Of, ja in het uiterste geval, zelfs...

Heel oerei bakt met anne

Een eitje bakken kan iedereen, maar bakken met een ei is een kunst! Anne Jacobs bakt het liefst elke zondag wat lekkers. Bijzonder ei Je kunt niet dag in, dag uit met insecten werken en dan níet enthousiast worden van OEReieren. Als medewerker onderzoek en...

Het-lijkt-wel-zomer-rolls

Foodblogger Kee van Keetenstijd deelt een overheerlEIk recept: springrolls met ei. Het is me het lente'tje wel zeg. Het is al dagenlang bloedheet, het ene warmterecord na het andere wordt verbroken en tropische hoosbuien zijn ons al lang niet meer vreemd. Als je niet...

To pocheer or not to pocheer

Pocheren kun je leren. Ook jij. Aldus foodblogger Kee van Keetenstijd. Er zijn van die recepten die te kampen hebben met een nogal moeilijk imagootje. Het gepocheerde ei is er zo een. En dat terwijl het helemaal niet moeilijk is, je hoeft er heus geen topkok voor te...

Oerei academy: eieren koken

Het is een ei-ssentieel onderdeel van het weekend: een lekker gekookt eitje. OERei Academy legt uit hoe je het beste gekookte ei klaarmaakt, om je ochtend goed mee te beginnen. Hardgekookt of zachtgekookt: met deze how-to kook jij ze altijd perfect! HET BESTE GEKOOKTE...

Trendy eitje

Durf jij het aan: ei door de yoghurt? Foodblogger Kee van Keetenstijd neemt de proef op de som. “Zeg, wil jij door je bakje yoghurt ook een lekker…. Ei?” Hmm.. dat klinkt misschien ietwat onsmakelijk, maar toch is dat dé ontbijttrend van dit moment. Het heet ‘çilbir’...

Goed fastfood

Denk je aan fastfood, dan denk je aan hamburgers, een frietje oorlog of een pizza shoarma, kortom: aan ongezonde troep. En dat terwijl er fastfood bestaat dat helemaal zo slecht nog niet is. Namelijk het ei! Een ei kun je snel thuis of onderweg eten. Een ei is...